Herhaling Eerste Hulp

Herhaling Eerste Hulp (EHBO) / CCV N93 (1)U21-­‐1
EHBO

Om het diploma Eerste Hulp geldig te houden en competent te blijven dienen herhalingslessen Eerste Hulp gevolgd te worden.

De  praktische vaardigheden die in cursus Eerste Hulp zijn aangeleerd, worden in de cursus Herhaling Eerste Hulp uitgebreid geoefend.

Oefenen oefenen oefenen is de manier om vaardigheden te verkrijgen en competent te blijven.

Vaardigheden worden in grote lijnen onthouden maar blijken in detail ‘vergeten’ te zijn op een onverwacht moment waarop de vaardigheden noodzakelijkerwijs toegepast dienen te worden.

In de cursus Herhaling Eerste Hulp wordt uitgebreid aandacht besteedt aan:

  • Vervoer;
  • Verbandmiddelen;
  • Met welke huis tuin en keuken middelen kun je onderweg toch eerste hulp bieden bij verwondingen als de verbandkoffer niet direct in de buurt is(creatieve Eerste Hulp);
  • Risico’s en aansprakelijkheid hulpverlener;.

 

Praktische vaardigheden zoals het leggen van een slachtoffer in stabiele zijligging, het reanimeren van een slachtoffer en het aanleggen van verschillende soorten verbanden komen uitgebreid aan de orde.

 

Cursisten kunnen eigen ervaringen bespreken. Indien mogelijk wordt een voorval verwerkt in de lesstof als dit voorval als casus voor de cursus gemailed is met een uitgebreide beschrijving. Uiteraard wordt -indien gewenst- de casus anoniem gehouden en algemeen gemaakt.

 

Op het programma staat de behandeling van onderwerpen als

  • Shock;
  • Reanimatie;
  • Uitwendige wonden;
  • Brandwonden;
  • Botbreuken;
  • Oogletsel.

 

Voorts wordt ingegaan op de afgebakende rol van de bedrijfshulpverlener binnen het taakgebied “eerste hulp”.

Cursuslocatie:
De cursus vind plaats op een locatie die bekend wordt gemaakt voor de cursus van start gaat. De cursus wordt meestal in Oldebroek of Zwolle gegeven maar kan op verzoek ook incompany in uw bedrijf gegeven worden en de inhoud wordt afgestemd op de risico’s en de praktijksituatie ter plaatse.
De deelnemers oefenen in hun eigen bedrijf de EHBO situaties waardoor het rendement van de cursus optimaal is. Basis is het Oranje Kruis boek, actuele druk.

Voor incompany geldt een minimumdeelname van zeven deelnemers. het maximum aantal deelnemers is 12 personen.

 

CCV (Code 95 CBR)U21-­‐1
EHBO

Om beroepschauffeur te worden, heeft u een basiskwalificatie behaald bij het CCV. Dit is een onderdeel van het CBR. De basiskwalificatie bestond uit examens en toetsen.
De behaalde vakbekwaamheid wordt op het rijbewijs aangegeven met de code 95 achter de betreffende rijbewijscategorie. Deze code heeft een geldigheid van vijf jaar.

 

Om uw bevoegdheid te behouden moet u per vijf jaar minimaal 35 uur nascholing volgen, waarvan zeven uur aaneengesloten praktijktraining. Dit geldt zowel voor buschauffeurs als voor vrachtwagenchauffeurs. Beroepschauffeurs die moeten voldoen aan deze eisen van vakbekwaamheid kunnen hun benodigde punten behalen door onder andere de herhalingslessen Eerste Hulp (EHBO) te volgen. N 93 (1) U21-­‐1
EHBO

 

U zult zich tijdig moeten aanmelden, tenminste 14 werkdagen voordat u de cursus gaat volgen.
Het CBR/CCV heeft een lijst opgesteld met cursussen die meetellen voor uw verplichte nascholing.

Om een herhaling EHBO te volgen stuurt u een mail naar bhviris@tiscali.nl, u vermeldt uw naam, BSN, adres, geboortedatum én u geeft aan dat het om een nascholing voor het CCV gaat;

 

Wij melden uw nascholing aan bij het CCV;

 

Het CCV verwerkt uw nascholing in het systeem;

 

U volgt de herhaling EHBO, de gevolgde cursusuren worden meegeteld voor uw nascholing. De cursusuren worden door het CCV als theoriecursus beschouwd. Achter de cursusnaam kunt u lezen hoeveel uur het CCV aan de cursus heeft toegekend.

 

Het CCV telt de cursus alleen mee als wij hem vooraf aan het CCV hebben gemeld. Als de cursus pas bij het CCV wordt gemeld nádat u hem heeft gevolgd, dan telt hij niet mee voor uw verplichte nascholing!
Te laat komen is een risicofactor, dit ivm de regelmatige controle van de controleurs van het CCV. BedrijfsHulpVerlening IRIS moet direct via TOPinternet aangeven of u aanwezig bent op het moment dat de cursus start.

 

Cursuslocatie:
De cursus vind plaats op een locatie die bekend wordt gemaakt voor de cursus van start gaat. De cursus wordt meestal in Zwolle gegeven maar kan op verzoek ook incompany in uw bedrijf gegeven worden en de inhoud wordt afgestemd op de risico’s en de praktijksituatie ter plaatse.
De deelnemers oefenen in hun eigen bedrijf de EHBO situaties waardoor het rendement van de cursus optimaal is. Basis is het Oranje Kruis boek, actuele druk.

Voor incompany geldt een minimumdeelname van zeven deelnemers.
Voor meer info kunt u terecht op de site van het CBR.